h

In de Raad heeft de SP Westervoort een volger

25 september 2011

In de Raad heeft de SP Westervoort een volger

En haar naam is de PvdA! De PvdA heeft gevolg gegeven aan onze brief van 25 juli 2011. Hiermee verbreekt de PvdA eindelijk het horen, zien en zwijgen over het wel horen en lezen van mogelijke ondergrondse opslag van kernafval, maar er eerder toch voor gekozen had om er over te zwijgen. In deze brief vraagt de SP Westervoort namelijk aan de Burgemeester en Wethouders om met instemming van de Gemeente Raad, stelling te nemen tegen het ondergronds opslaan van kernafval.


Horen, Zien en Zwijgen

De SP wil niet dat overheden kernafval opslaan onder de bodem van onze gemeente, maar ook niet elders in Nederland of zoals laatst bekend werd in België. Nu maakt de provincie Noord Brabant zich ernstig zorgen over mogelijk dreigende radioactieve vervuiling van grondwater. Afgelopen week zijn de plannen van België voor ondergrondse opslag van kernafval in het grensgebied België-Nederland bekend geworden.

De SP vindt dat deze dreiging voorkomen kan worden en dat deze discussie eigenlijk helemaal niet gevoerd dient te worden. Volgens de SP is kernenergie een "oplossing" geweest voor een ouderwets probleem. Voor het huidige energie vraagstuk dient men in deze tijd naar duurzame oplossingen te zoeken. Dit is verantwoordelijkheid nemen voor zowel de huidige generatie, als ook voor alle toekomstige generaties. Met het in de grond stoppen van het kernafval, bedrijft men struisvogelpolitiek.

PvdA Westervoort tegen ondergrondse opslag kernafval
Brabant bezorgd over opslag kernafval
Gemeente Raad: Horen, zien en zwijgen over kernafval opslag
Brief aan B&W over ondergrondse opslag van kernafval
DUIVEN KERNAFVAL VRIJE GEMEENTE
Greenpeace en ondergrondse kernafvalopslag
Onze bodem openscheuren voor schaliegas gaat niet samen met de eindberging van radioactief afval
NOS reportage over ondergrondse opslag van kernafval
VNG: Steeds meer kernafvalvrije gemeenten.

U bent hier