h

Bruil

7 juli 2009

Bewoners zijn blij, maar erg sceptisch over nieuwe keus Bruil

ARNHEM/WESTERVOORT - Ze zijn blij, maar blijven argwanend. Zo zijn de reacties samen te vatten van de actiegroepen in Arnhem en Westervoort die zich de afgelopen jaren keerden tegen de komst van de asfaltcentrale van Bruil naar de Koningspleij.
Westervoort tegen asfaltcentrale

Lees verder
7 juli 2009

Asfaltproductie van Bruil naar Doetinchem

ARNHEM - De asfaltproductie van Bruil in Wageningen wordt verplaatst naar de Asfaltcentrale Doetinchem. De bouw van een asfaltfabriek op bedrijventerrein Koningspleij in Arnhem is van de baan. Bruil verwacht de fabriek in Wageningen eind dit jaar te kunnen sluiten. Dat is eerder dan gepland.

Lees verder
7 juli 2009

EINDELIJK ZICHT OP EEN SNELLE SLUITING VAN DE ASFALTCENTRALE BRUIL

De provincie Gelderland, de gemeente Wageningen en BRUIL infra bv praten over een versnelde oplossing voor de problematiek rond de asfaltcentrale in Wageningen. De aanleiding hiervoor is een voorstel van Bruil om de asfaltfabriek in Wageningen aan het einde van dit jaar te sluiten. De provincie, gemeente en Bruil verwachten dat definitieve afspraken hierover na de zomer gemaakt kunnen worden.

Lees verder
5 april 2009

Onvrede over rapport Bruil

WESTERVOORT - Het stadsbestuur van Westervoort is niet te spreken over het onderzoeksrapport naar de mogelijke hinder die asfaltcentrale Bruil kan veroorzaken. De stelling is dat het onderzoek vol aannames en veronderstellingen zit. Hierdoor is het volgens Westervoort niet duidelijk welke hinder er daadwerkelijk kan komen.

Lees verder
14 maart 2009

Milieugroepen kraken onderzoek voor Bruil

Milieugroep Westervoort en de Gelderse Milieufederatie zien hiaten in het onderzoek dat is uitgevoerd naar de mogelijke overlast die asfaltcentrale Bruil gaat veroorzaken. Zo vinden de milieugroepen dat onderzoeksbureau TNO niet heeft duidelijk gemaakt of Bruil de meest optimale oventechniek gebruikt om geuroverlast te voorkomen.

Lees verder
3 maart 2009

Vrees voor overlast Bruil blijft bestaan


Omwonenden van de toekomstige asfaltcentrale Bruil in Arnhem zijn 'ernstig teleurgesteld' over het vorige week gepresenteerde TNO-rapport over de komst van die centrale naar de Koningspleij.

Lees verder
18 december 2008

Open brief aan Cor Verdaas


Beste mijnheer Verdaas,

Lees verder
4 december 2008

College van Westervoort wil meer duidelijkheid over effecten Bruil


De gemeente Westervoort wil dat de provincie of TNO nader onderzoekt wat de effecten van de komst van de asfaltcentrale van Bruil zijn op het geluid en de luchtkwaliteit in Westervoort. Dit wil zij onderzocht zien in combinatie met de komst van andere (industriële) activiteiten op de Koningspleij

Lees verder
20 november 2008

Wantrouwen tegen asfaltcentrale blijft


De komst van asfaltcentrale Bruil vanuit Wageningen naar de Kleefse Waard in Arnhem blijft een bron van wantrouwen bij omwonenden in de Arnhemse wijken Presikhaaf en Stadseiland en het vlakbij gelegen Westervoort.
Een derde informatiebijeenkomst over milieuonderzoek naar de vestiging, gisteravond gehouden bij Presikhaaf Bedrijven en georganiseerd door de provincie, bood nauwelijks soelaas.

Lees verder
30 oktober 2008

SP bedankt de politieke partijen voor hun steun.

Er is (eindelijk) de nodige opwinding ontstaan, in Westervoort, over de vaststaande plannen om de asfaltfabriek van Bruil over te plaatsen van Wageningen naar Arnhem.

Lees verder

Pagina's

U bent hier