h

Zorg

31 oktober 2018

Ziekenhuizen failliet? Wat denken ze wel!

De drie IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam zijn failliet. Dit betekent dat patiënten hun vaste behandelaar verliezen en 2000 mensen hun baan kwijt zijn. Het is bizar dat het voortbestaan van ziekenhuizen zonder inspraak van de bevolking volledig van commerciële zorgverzekeraars afhankelijk is gemaakt. Door de marktwerking in de zorg en de rol van de verzekeraars komen mensen in de knel, dat wordt deze dagen weer pijnlijk duidelijk. 

Lees verder
2 september 2016

Lokale aandacht voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Vandaag was onze afdeling, net zoals elk jaar,  aanwezig op de braderie / zomer fair in het centrum. Dit keer om informatie te geven over en handtekeningen te verzamelen voor een Nationaal ZorgFonds. De zorg moet beter. De zorg kán beter! 

Lees verder
20 augustus 2014

VERPLICHT VERHUIZEN? IK DACHT HET NIET!

SP Westervoort doet mee met de landelijke SP-kaartenactie tegen de sluiting van de verzorgingshuizen en de grote bezuinigingen op de zorgVrijdag 22 Augustus, tijdens de braderie, kunt bij onze stand meedoen met de SP-kaartenactie tegen deze verontrustende plannen. 

Lees verder
31 mei 2013

LANDELIJKE ZORGDEMONSTRATIE IN AMSTERDAM

Landelijke zorgdemonstratie Het zorgakkoord dat enkele weken geleden gesloten werd tussen werkgevers, werknemers en het kabinet zorgt voor een verlies van 50.000 banen in de zorg. Thuiszorg wordt voor 40 % afgebroken waardoor 170.000 mensen hun thuiszorg verliezen, verzorgingshuizen gesloten, de toekomst van de dagbesteding is afhankelijk van de gemeenten, die wel een korting van 25 % te verwerken krijgen. Dit accepteren wij natuurlijk niet. Daarom roepen wij iedereen op om op 8 juni naar Amsterdam te komen voor een grote manifestatie tegen de plannen.

Lees verder
8 april 2013

Onzichtbare mensen....

Zaterdag 6 april was in Den Haag de "Mars van de Zorg". Deze manifestatie en protest tegen de afbraak van o.a. de thuiszorg was georganiseerd door de AbvaKabo FNV.Ruim 6000 mensen waren zaterdag bijeen gekomen om te demonstreren tegen de plannen om de thuiszorg af te breken. Tussen deze grote groep mensen liepen ook SP'ers uit Westervoort mee. De kleur tomaatrood domineerde in deze mars. Het mag duidelijk zijn. Komt men aan de zorg, dan is de SP een factor waar de degens mee gekruisd moet worden. Naar aanleiding van dit thema heeft onze eigen WeSP weer een pakkende column geschreven over "Onzichtbare mensen...."

Lees verder
5 maart 2013

SP cliënt onderzoek “Ondersteuning in het huishouden”.

Er is veel onrust onder zowel de cliënten als de medewerkers van thuiszorgorganisaties. Er staan draconische bezuinigingen aan te komen.

Lees verder
9 januari 2013

SLUITING SPOEDEISENDE HULP ZIEKENHUIS ZEVENAAR; "EEN JAAR LATER"

Een jaar geleden is de spoedeisende hulp (SEH) van Rijnstate ziekenhuis Zevenaar gesloten. De raad van bestuur vond dat de kwaliteit van de SEH ernstig tekort schoot en het daardoor gerechtvaardigd was om deze stap te nemen. Dat deze beslissing een enorme impact voor de geboden zorg in de Liemers had moge duidelijk zijn. Tijd dus om de stand van zaken eens op te nemen.

De SEH in ziekenhuis Zevenaar was vier jaar geleden verbouwd om te voldoen aan de laatste standaarden van spoedeisende zorg. De komst van de huisartsenpost tegenover de SEH maakte dat patiënten de zorg centraal in de Liemers aangeboden kregen. Mooier kon je het niet hebben, zo leek het.

Lees verder
14 december 2012

Hart voor zorg & welzijn van mensen

Belangenorganisaties WIG, BWN, Onderling Sterk en De Kentering hebben op vrijdag 14 december een flashmob gehouden in hartje stad Nijmegen. De flashmob richt zich tegen de enorme bezuinigingen op het terrein van zorg en welzijn. De SP Westervoort ondersteunt deze actie niet alleen met een warm hart, maar ook door er deel van uit te maken. Wat immers voor de inwoners van Nijmegen geldt, geldt ook voor de Westervoortse inwoners.

Lees verder
9 december 2012

Voortgang WMO in Westervoort?

WMO in UitvoeringEr verandert veel met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Steeds meer zorgtaken van hogere overheden worden bij de gemeenten gelegd. Ook onderdelen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) worden overgeheveld naar de gemeente. Het kabinet heeft aangegeven dat de gemeenten deze zorgtaken met minder middelen (geld) moeten uitvoeren. Ook de gemeente Westervoort ontkomt hier niet aan. Om dit beleid uit te voeren zal de gemeente Westervoort keuzes moeten maken. De gevolgen hiervan kan u hard raken in de voor u noodzakelijke zorgbehoefte.

De SP afdeling Westervoort heeft meerdere pogingen ondernomen om van de gemeente Westervoort inzicht te krijgen hoe en op welke manier de gemeente denkt om te gaan met deze nieuwe taken en welke keuzes de gemeente maakt.

Lees verder
4 december 2012

"RUST" in de Ondersteuning in het Huishouden!

STMGStichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) heeft bij verschillende gemeenten mee ingeschreven voor het leveren van ondersteuning in het huishouden. Op 3 december jl kregen de medewerkers van de STMG het positieve bericht dat de STMG de aanbestedingen vanuit verschillende gemeenten, gegund heeft gekregen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier