h

Welzijn

22 september 2009

Westervoorters kunnen maaltijden weer goedkoper gaan krijgen

Westervoortse ouderen kunnen weer voor een normale prijs deelnemen aan de maaltijdvoorziening. De gemeenteraad ging er gisteravond unaniem mee akkoord dat de plaatselijke welzijnsstichting Mikado voor die maaltijdvoorziening gaat samenwerken met de Arnhemse stichting Welzijn Ouderen.

Mikado

Die kan de maaltijden aanbieden voor een prijs van maximaal 7,67 euro. Mikado zelf komt uit op 9 euro. Yvonne de Jager van de PvdA maakte er eerder dit jaar een punt van toen Mikado de prijs voor een complete maaltijd verhoogde van 7 naar 9 euro.
Zij vond dat veel te veel en eiste dat er een oplossing
zou komen. Nu verklaarde De Jager blij te zijn met de oplossing.

Lees verder
21 september 2009

Belastingactie levert Westervoorters geld op

De ‘belastingactie’ die Westervoort heeft ondernomen voor mensen met een minimuminkomen heeft goed gewerkt. Voor de betrokken mensen is over het jaar 2008 in totaal 40.273 euro teruggekregen van de belastingdienst.


Lees verder
14 juli 2009

Warme maaltijd voor geïsoleerde senioren

De Nieuwhof in Westervoort verzorgt vanaf oktober maandelijks een maaltijd voor kwetsbare en sociaal geïsoleerde senioren. Om deze doelgroep te bereiken wordt contact gezocht met diverse organisaties.
De kosten van het project, dat na zes maaltijden wordt geëvalueerd, bedragen drieduizend euro en komen voor rekening van de gemeente.

Lees verder
10 juni 2009

KLACHTEN OVER DE WACHTTIJDEN BIJ DE APOTHEEK IN WESTERVOORT

Vanaf afgelopen week staan wij regelmatig bij de uitgang van de Rozet om de bezoekers te vragen naar hun ervaring van hun bezoek. Wij willen graag weten hoe lang men nu werkelijk moet wachten bij de apotheker.

Lees verder
12 mei 2009

De Meridiaan in Westervoort is beste zorgafdeling

WESTERVOORT - De Meridiaan in Westervoort is de beste zorgafdeling van Nederland. Dit heeft PGGM (pensioenfonds van de gezondheidszorg) dinsdagmiddag in Hilversum bekend gemaakt.

Lees verder
2 mei 2009

Tweede Kamer trekt uitkering wmo recht

Ook Westervoort, die door de rijksoverheid gekort is op de bijdrage voor de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), wordt tegemoetgekomen.
De Tweede Kamer heeft geëist dat er een nieuwe verdeelmethode komt.

Lees verder
24 april 2009

Bestand bijstand groeit snel

ZEVENAAR - Het aantal bijstandsgerechtigden in de Liemers neemt snel toe. Was in september nog het laagste aantal in jaren gemeten, 922 uitkeringen, in februari steeg het aantal uitkeringen naar 972.

Lees verder
18 april 2009

Vertrouwd Wonen

De gemeenten Westervoort en Duiven zijn samen met woningcorporatie Vivare gestart met het project Vertrouwd Wonen. Vertrouwd Wonen informeert de senioren (55+) van Westervoort en Duiven over woningaanpassingen die het gemakkelijker maken om langer zelfstandig te blijven wonen. Een geschikte woning maakt het mogelijk dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen!

Lees verder
8 april 2009

MAALTIJDEN MIKADO NOG STEEDS TE DUUR

De SP-Westervoort heeft met verbazing de reactie van wethouder Goossen over de maaltijdprijzen van Mikado gelezen. We vinden het terecht dat Westervoort kritisch is op wat Mikado doet. De taken van Mikado waren duidelijk bij de oprichting. Dus is het vreemd dat ze nog steeds veel tijd moeten besteden aan het opbouwen van de welzijnskoepel. De taak van Mikado is mensen te helpen. De organisatie is een middel en geen doel zoals het nu bijna wordt.

Lees verder
6 maart 2009

Onderzoek cliënten Wmo in Westervoort

De gemeente Westervoort wil weten of ze goed omgaat met de dienstverlening rond de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Lees verder

Pagina's

U bent hier