h

Veiligheid

17 november 2009

Hardere aanpak overlast

Er komt een hardere aanpak van jongeren die overlast veroorzaken.
Politie en gemeenten gaan daarvoor nog nauwer samenwerken.
Westervoort overweegt zelfs om op locaties waar jeugd voor overlast zorgt samenleefregels in te voeren. Die moeten de overlast terugdringen. Het zijn afspraken die jongeren opgelegd krijgen over hoe laat het rustig moet zijn, dat er geen alcohol of drugs gebruikt mogen worden en er geen vernielingen mogen zijn.
Westervoort heeft deze regels jaren geleden al opgelegd voor het Dorpsplein, waarna de overlast daar afnam.

Lees verder
3 februari 2009

Politie pakt ouders in Westervoort aan


De verkeersouders van de Westervoortse basisschool de Klimroos zijn het zat. Ze willen niet dat ouders hun auto pal voor de school zetten om hun kind in of uit te laden. Het stoppen zorgt voor gevaarlijke situaties. Er is al een stopverbod bij de school aan de Klapstraat ingesteld, maar niet iedereen houdt zich daaraan.

Lees verder
13 januari 2009

Nog geen vijf mille schade in Westervoort


Bij de jaarwisseling is er in Westervoort voor nog geen vijf mille aan vernielingen geweest. Bij de vorige jaarwisseling ging het om zo'n 70.000 euro

Lees verder
9 december 2008

Westervoortse brug is veilig


De brug tussen Westervoort en Arnhem is veilig. Dat bezwoer woordvoerder Dirk Hemink van Rijkswaterstaat dinsdagavond in zaal Wieleman in Westervoort.

Lees verder
1 november 2008

Camera stopt vandalisme

Het aantal vernielingen bij de Westervoortse basisschool De Verrekijker is sinds er bewakingscamera's zijn geplaatst fors afgenomen.
Directeur Mart van Balveren spreekt over 'een opzienbarend effect'. Toch moeten er nog nog meer maatregelen worden genomen om overlast en vandalisme tegen te gaan.

Lees verder
28 oktober 2008

Kermis wil meer beveiliging

Er zijn zoveel vernielingen en vechtpartijen geweest bij de laatste Westervoortse kermis, dat de exploitanten voor volgend jaar extra beveiliging willen. Dat hebben ze de gemeente schriftelijk laten weten. Ook vanuit omwonenden zijn er de nodige klachten binnengekomen.

Lees verder

U bent hier