h

Actie

7 oktober 2018

Rutte is elke geloofwaardigheid kwijt!

Mark Rutte gaat het miljardencadeau aan de aandeelhouders van Shell en Unilever ‘heroverwegen’. Wat een vertoning daar in Den Haag. We willen een premier die er zit voor alle Nederlanders, maar Rutte gedraagt zich als marionet van deze multinationals.
Rutte was zo ongeveer de enige die het miljardencadeau aan buitenlandse aandeelhouders nog steunde, maar vandaag hebben ook zijn vrienden van Unilever hem laten vallen.
 
Het heroverwegen van het dividendcadeau is niet genoeg. Het is immers een aflevering in een veel langere soap: het verrijken van de superrijken. Multinationals boven mensen.

Het is tijd voor rechtvaardigheid. Voor onze agenten, bouwvakkers, leraren, buschauffeurs en onze hele samenleving. Daar gaan we samen voor zorgen.

Lees verder
10 september 2018

Kleur Westervoort rood

Foto: SP

Afgelopen zaterdag, 8 september, waren wij voor de derde keer in de wijk ‘de Ganzenpoel’. Deze gezellige en rustige wijk heeft gelukkig weinig te klagen. Echter is hier ook veel overlast van bomen waar een oplossing voor moet worden gezocht. Met een aantal betrokken omwonenden gaan wij binnenkort om tafel zitten.

Lees verder
7 juli 2018

Kleur Westervoort Rood - De lange Griet

Zaterdag zijn wij verder gegaan met onze actie in de wijk de Ganzenpoel. De lange Griet en veel van zijn zijstraten. Een veel gehoorde klacht is dat ondanks het prachtig mooi hondenuitlaat veld, wat aldus direct omwonenden goed bijgehouden wordt door de gemeente, veel mensen hun honden uitlaten op plekken waar kinderen spelen en gezinnen willen picknicken.

Lees verder
26 mei 2018

Kleur Westervoort Rood

Foto: Google maps / Google maps

Afgelopen zaterdag, 26 mei, was de aftrap van onze actie ‘Kleur Westervoort rood’. Met een verkiezingsbelofte dat wij de politiek dichter bij de Westervoorters wilden brengen in combinatie met nieuwe actieve leden willen en kunnen wij weer de aandacht richten op waar die aandacht hoort: bij u, de inwoners van Westervoort.

Lees verder
4 september 2014

Stop de huurexplosie!

Omdat de huren enorm stijgen, kunnen veel huurders de huur niet meer opbrengen. Verhuizen wordt steeds moeilijker, omdat van een leeg gekomen woning de huur fors wordt verhoogd. Starters, met name jongeren, kunnen in de eigen omgeving geen woning meer vinden, omdat de sociale woningbouw stil ligt of onbetaalbaar is geworden. Daarom is de SP een petitie gestart. Vraag jouw omgeving, buren en bekenden om deze petitie te ondertekenen. Teken de petitie! 

Lees verder
30 augustus 2014

INNEMEND UITDELEND

Vorige week kon Westervoort bij de SP stand op de braderie actiekaarten (tegen de bezuinigingen in de zorg voor ouderen) invullen en in een 'niet-verhuisdoos' stoppen. Hier is, ondanks het soms herfstige weer,  goed gebruik van gemaakt. De ingenomen kaarten zijn richting kabinet gegaan!  

Lees verder
9 januari 2014

Bijeenkomst Meulenvelden Didam met Renske Leijten

Op 10 januari organiseert de actiegroep Meulenvelden in samenwerking met de SP een openbare bijeenkomst over het gedwongen vertrek van 22 ouderen. Wij roepen alle geinteresseerden op om te komen en dan samen met ons zorgen te delen, van gedachten te wisselen, tegengas te geven en de bewoners een hart onder de riem te steken. Eén van de aanwezige sprekers zal Renske Leijten zijn, tweede kamerlid van de SP.

Lees verder
30 december 2013

VERPLICHTE VERHUIZING OUDEREN UIT MEULENVELDEN DIDAM

Op Meulenvelden in Didam moeten 22 bewoners hun appartement verlaten. Op 13 december jl, kreeg men te horen dat men al op 1 februari elders wordt ondergebracht. De 22 bewoners hebben bezwaar tegen hun gedwongen verhuizing uit Meulenvelden. Diafaan beroept zich op het landelijk beleid “scheiding van wonen en zorg”, en wil de appartementen gaan verbouwen voor 44 plaatsen voor zwaardere zorg. Wilt u deze bewoners steunen en ook bezwaar maken? Dat kan onder andere via onze handtekeningenaktie.

Lees verder
23 november 2013

Hondenbelasting handtekeningactie

In minder dan 2 uur tijd hebben bijna 200 mensen de petitie "Een eerlijke hondenbelasting" ondertekent. Dit vraagt om een vervolg!

Lees verder

U bent hier