h

Verkeer

6 februari 2018

Gevaarlijke verkeerssituatie

Foto: SP Westervoort

Wij vinden dat gezocht moet worden naar een definitieve oplossing zodanig dat het gevoel van veiligheid op deze splitsing weer terug komt bij de gebruikers van dit knooppunt.

Lees verder
22 november 2012

27-11 DISCUSSIEAVOND OVER OPENBAAR VERVOER IN ACHTERHOEK EN LIEMERS

Dagblad De Gelderlander houdt op dinsdag 27 november 2012 een dicussieavond over het openbaar vervoer in de Achterhoek en Liemers. Aanleiding is de komst van de ver-voerders Arriva en Breng op het spoor. Iedereen is welkom. SP-statenlid Alex Mink zal een van de sprekers zijn die deelneemt aan de discussie.

Lees verder
28 september 2011

3233 handtekeningen voor trein-wc's

Het actiecomité Treinen met Toilet, reizigersvereniging Rover en de politieke partijen 50Plus en SP gaan woensdagochtend 3233 handtekeningen voor toiletten in de Gelderse treinen overhandigen aan het provinciebestuur.


Actie toilet in de trein

>Klik hier voor het hele artikel.

Lees verder
12 september 2011

Acties voor toiletten in Gelderse treinen

Dankzij een motie die in 2010 werd aangenomen door de Tweede Kamer rijden straks in heel Nederland weer treinen met een toilet. Heel Nederland? Nee, helaas niet in heel Nederland. De provincie Gelderland, de rijkste provincie van Nederland, vindt treintoiletten niet nodig op de regionale treinen onder haar verantwoordelijkheid. Hier kan de regering dus niets over zeggen. Voor reizigers met blaas- of darmaandoeningen wordt zo’n treinreis vrijwel onmogelijk, maar ook voor ouderen en mensen met kleine kinderen is een treinreis door Gelderland dus eigenlijk af te raden.


Steun Toilet In Trein

Lees verder
25 januari 2010

Geef uw mening over de kilometerheffing

De SP is gestart met een eigen enquête over de kilometerheffing. SP-Kamerlid Emile Roemer: “De enquête van de ANWB heeft als bezwaar dat daar de mening van niet-leden minder zwaar telt. Wij willen de mening weten van alle mensen, lid van de ANWB of niet, autobezitter of niet. Ik hoop dat veel mensen de acht vragen willen invullen, want het gaat over een zeer kostbare, belangrijke zaak."

Lees verder
25 maart 2009

Westervoort zet rem op verkeer Dorpstraat

Als omwonenden en wethouder Ciska Wobma hun zin krijgen dan wordt de Dorpstraat in Westervoort een 30-kilometergebied. Daarmee moet deze doorgaande weg van de Liemers naar Arnhem onaantrekkelijk worden voor verkeer.

Lees verder
4 februari 2009

Politie alert bij scholen Westervoort

Nu scholen in Westervoort niet meer weten wat ze kunnen doen tegen gemakzuchtige ouders, komt de politie in het geweer. Probleem is dat er mensen zijn die met de auto pal voor school stoppen om hun kind in of uit te laten stappen. En dat geeft gevaarlijke situaties voor andere kinderen die moeten oversteken, dwars tussen stilstaande auto's door. "Wij gaan nu regelmatig controleren. Bij alle scholen", zegt een woordvoerder van de politie.

Lees verder
2 februari 2009

Zuidelijke Parallelweg wordt snel hoofdroute

De Zuidelijke Parallelweg moet zo snel mogelijk worden verbouwd tot nieuwe hoofdroute voor de verkeersafwikkeling in Westervoort. Dat was gisteravond het unanieme besluit van de gemeenteraad. De fracties vinden dat het gebruik van die weg de minst slechte oplossing voor de verkeersafwikkeling is.

Lees verder
22 februari 2008

Westervoort wil een nieuwe grotere brug


Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen wil Westervoort dat de brug over de IJssel, richting Arnhem, vervangen wordt door een oeververbinding met meer capaciteit. Zo zou er ruimte gemaakt moeten worden voor een vrijliggende busbaan. Dat zegt wethouder Ciska Wobma.

Lees verder
18 oktober 2007

Onderzoek veiligheid fietspaden

De gemeente Westervoort onderzoekt of het fietspadennet veilig genoeg is. Dat gebeurt omdat er op de Zuidelijke Parallelweg in korte tijd enkele ongevallen gebeurd zijn.

Lees verder

U bent hier