h

SP-stemmers bedankt

17 maart 2022

SP-stemmers bedankt

Foto: SP

Veel dank aan iedereen die SP heeft gestemd! Wat ben ik trots. Trots op al die lokale SP’ers die afgelopen weken met zoveel enthousiasme campagne hebben gevoerd en in hun vrije uurtjes de buurten in gingen. We voerden duizenden gesprekken, organiseerden acties en maakten samen de langste SP campagnevideo ooit. Nog trotser ben ik omdat ik weet dat we daar komende week gewoon mee verder gaan. Ook dan is de SP weer in de buurt te vinden. Wij zijn er niet alleen in verkiezingstijd, maar zeker ook daarbuiten.

Dat is wat mij betreft ook gelijk onze opdracht voor de komende periode. Helaas deden we deze verkiezingen in veel minder gemeenten mee dan de vorige keer. Daar moeten we komende periode dus aan bouwen. De opkomst lijkt deze verkiezingen de laagste ooit. Het ging de weken voorafgaand aan de verkiezingen in de media veel over de wereld en maar weinig over de buurt.

Zo’n lage opkomst is een groot democratisch tekort want zeker in de vergeten buurten, waar vaak relatief veel SP wordt gestemd, gaan te weinig mensen naar de stembus. Ze zijn het vertrouwen in de gehele politiek kwijt. En dat is natuurlijk niet zo gek als je steeds, crisis of geen crisis, aan het kortste eind trekt. Daar ligt dus ook een grote taak voor ons.

Op de meeste plekken leveren we wat in ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in een aantal gemeenten komen we nieuw in de gemeenteraad en op een aantal plekken handhaven we ons knap.

Vol optimisme en strijdbaarheid gaan we de strijd aan voor een beter Nederland. De SP zal keihard nodig zijn. Binnen en buiten het parlement. We moeten aan de slag.

Ik reken op u.

Met vriendelijke groet,

Lilian MarijnissenFractievoorzitter SP Tweede Kamer

Reactie toevoegen

U bent hier