h

Maarten Hijink toont 30 meter aan mislukte marktwerking!

23 oktober 2018

Maarten Hijink toont 30 meter aan mislukte marktwerking!

Op ruim honderd plaatsen lieten zorgverleners dinsdag hun stem horen voor goede zorg en tegen de macht van de zorgverzekeraars. Een goed moment, want in de Tweede Kamer werd afgelopen week gesproken over de jaarlijkse zorgbegroting. Tijdens het debat vestigde SP-Kamerlid Maarten Hijink de aandacht op de oneerlijke contractonderhandelingen tussen zorgverzekeraars en fysiotherapeuten. Zorgverleners én patiënten worden de dupe van deze praktijken. Hoe dat ging, zie je hier:

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet riep op om de prijs van concurrentie in de zorg niet neer te leggen bij zorgverleners. PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen wees op de schadelijke effecten van het eigen risico. 

Het kabinet had flink wat uit te leggen tijdens het debat in de Tweede Kamer. De afgelopen maanden zijn zorgverleners massaal opgestaan omdat ze het niet langer pikken. Of het nu over de veel te hoge werkdruk, de te lage tarieven, of de machtige zorgverzekeraar gaat, de breed gedeelde overtuiging is: dit moet anders. Het Nationaal ZorgFonds slaat de handen ineen met iedereen die zich in wilt zetten voor goede en betaalbare zorg. Samen staan we sterker. 

Strijdbare groet,

Campagneteam Nationaal ZorgFonds

                                            

Reactie toevoegen

U bent hier