h

SLUITING GGNET ZEVENAAR: "BEZUINIGING OF KOSTENPOST? EN WIE BETAALT DE REKENING?”

15 februari 2012

SLUITING GGNET ZEVENAAR: "BEZUINIGING OF KOSTENPOST? EN WIE BETAALT DE REKENING?”

SP Tweede Kamer lid Renske LeijtenKom op 23 februari om 20.00 uur naar de openbare debatavond in “Ons Huis”. Het adres is Dokter Honigstraat 3 te Zevenaar.
Renske Leijten tweede kamerlid voor de SP, zal deel uitmaken van een discussiepanel, die onder leiding van Hester Macrander met elkaar in debat gaan over de bezuinigingen in de GGZ en de gevolgen voor GGNet Zevenaar.

De aankondiging dat de GGNet kliniek in Zevenaar gesloten gaat worden, is ingeslagen als een donderslag bij heldere hemel. De verbijstering en verontwaardiging is groot.

Op de eerste plaats zijn natuurlijk de patiënten de dupe, zij betalen de rekening. Zij moeten voortaan naar Doetinchem of Arnhem; voor veel mensen met psychische problemen zal dit een stap te ver zijn. Bovendien kampt men in Doetinchem en Arnhem nu al met problemen om mensen uit de eigen regio op te vangen.

Wat aan de ene kant een bezuiniging is op GGNet zal aan de andere kant leiden tot grotere maatschappelijke kosten. Het gevaar bestaat dat mensen op straat gaan zwerven en geïsoleerd raken als ze niet meer dicht bij huis opgevangen en geholpen worden. Politie en gemeenten zullen met deze problemen geconfronteerd worden.

Groot is de verontwaardiging bij het personeel van GGNet: er zullen tientallen ontslagen vallen onder de professionele werkers van GGNet. Mensen die trots zijn op hun werk en de afgelopen jaren prima werk hebben verricht. Hun inzet, ervaring en deskundigheid dreigen verloren te gaan.

In Zevenaar heeft ook al een demonstratie plaatsgevonden; tientallen mensen trotseerden de ijzige kou om hun ongenoegen te uiten.

Het is nu tijd om het tij te keren! Dat moeten we doen met mensen uit alle geledingen die hier bij betrokken kunnen zijn. Daarom organiseren we een Openbare Debatavond met als doelstelling:

Hoe kunnen we het onzalige plan om de GGNet kliniek te sluiten tegenhouden?

Een deskundig panel zal met de zaal in discussie gaan. De volgende mensen nemen zitting in het panel:

Renske Leijten, SP Tweede Kamerlid
Judi Wiepkema, huisarts en voorzitter HVA
Harm Boerboom, psychiater GGNet
Timo de Grefte , Raad van Bestuur GGNet
Sjef van Groningen, wethouder Zorg Duiven (Lokaal Alternatief, lokale partij)
Maurits Niers, voorzitter cliëntenraad GGNet

U bent hier