h

Koning, Keizer en Admiraal poepen moeten we allemaal!

21 februari 2011

Koning, Keizer en Admiraal poepen moeten we allemaal!

Maandagmorgen om 7.00 uur stonden we opnieuw op het station. Deze keer in Duiven. De Achterhoekse SP voert actie voor de gewoonste zaken. Iedereen moet wel eens nodig. Waarom er dan nog steeds geen toiletten in treinen en stations aanwezig zijn? Ons is het een raadsel!

Vanochtend stonden er meer dan 10 actievoerders met koude voeten en handen op het station. De meesten nog even snel voor het werk, anderen net terug uit de nachtdienst. Samen op komen voor menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid.

Koning, Keizer, Admiraal poepen moeten we allemaal!

Op ludieke wijze was er door de SP een toilet geplaatst voor reizigers met hoge nood. Gelukkig hield de grote kan koffie de reizigers en actievoorders warm. De SP fractie in de Provinciale Staten willen meer aandacht vragen voor de noodzaak van betere faciliteiten op alle stations op het traject Arnhem/ interswijk maar vooral ook in de trein zelf.

Ook Westervoort was vertegenwoordigd bij deze actie.

Betere voorzieningen zijn geen luxe, maar bittere noodzaak. Willen we meer mensen uit de auto de trein in krijgen, dan mag de afwezigheid van een toilet in de trein geen belemmering meer zijn. Ook voor de vaste reizigers zal het een opluchting zijn, want je zult maar het lange traject moeten afleggen met storingen en wachttijden. En wat denkt u van het personeel op de trein.

In Westervoort speelt straks hetzelfde probleem. Op ons nieuwe station zijn ook geen toiletten gepland. Evenals er ook geen mogelijkheid is voor het winkelend publiek op winkelcentrum Wijborgh om in hoge nood snel een plekje te vinden.

Blijkbaar zijn dit soort zaken in onze gemeente niet nodig.

  • Reageer op dit artikel

U bent hier