h

Wel chirurg in Zevenaar

10 januari 2010

Wel chirurg in Zevenaar

Na het vertrek van vier chirurgen uit het ziekenhuis in Zevenaar zullen er naast artsen in opleiding ook chirurgen werkzaam blijven in het hospitaal.

Ziekenhuis Zevenaar aan de monitor

Dat zegt Jankees Cappon, lid van de raad van bestuur van de Alysis Zorggroep.

Zeker is al dat een vaatchirurg uit Velp in Zevenaar gaat opereren. Ook andere medici uit Arnhem en Velp gaan pendelen tussen de drie verschillende vestigingen.

Welke artsen waar gaan opereren is afhankelijk van de voorzieningen van de ziekenhuizen. Dat betekent dat Liemerse patiënten in de toekomst wellicht naar Velp of Arnhem moeten reizen voor een speciale ingreep. Dat is het waard, denkt Cappon: "Door een specialisatie meer te centreren op een locatie wordt de zorg beter. Je kunt denken aan speciale materialen die in één ziekenhuis bijzonder goed geregeld zijn." Onder die voorzieningen valt bijvoorbeeld de ziekenhuisapparatuur, maar ook bedden en opvangcapaciteit.

Of er door deze keuze afdelingen in Zevenaar verdwijnen, kan Cappon nog niet zeggen. Wel kan hij garanderen dat de spoedeisende hulp in Zevenaar aanwezig blijft.

De toekomst van de afdeling verloskunde is minder zeker. Dat is afhankelijk van de richtlijnen die minister Klink van Volksgezondheid gaat opstellen naar aanleiding van het onlangs verschenen rapport van de Advies Stuurgroep Zwangerschap en geboorte. Cappon: "Wij kunnen nu niet iets beloven dat we straks moeten bijstellen." Cappon zegt het jammer te vinden dat er onrust is ontstaan onder patiënten, inwoners en sommige personeelsleden. Zij maken vanaf begin december aan de krant en de politieke partij SP kenbaar zich zorgen te maken over de kwaliteit en toekomst van het ziekenhuis.

Bron; de Gelderlander

  • Reageer op dit artikel
  • U bent hier