h

SP afdelingen in de Liemers vragen om opheldering aan raad van bestuur Alysis Zorggroep

9 januari 2010

SP afdelingen in de Liemers vragen om opheldering aan raad van bestuur Alysis Zorggroep

Dat vragen zij in een brief aan de raad van bestuur van de Alysis Zorggroep naar aanleiding van het gedwongen vertrek per 1 juni 2010 van de chirurgen van ziekenhuis Zevenaar.

Ziekenhuis Zevenaar aan de monitor

Dit was te lezen in een persbericht in de Gelderlander van 19 december jongstleden waarin dhr de Bey verklaard dat, door fusieproblemen tussen de maatschappen chirurgie van ziekenhuis Rijnstate en ziekenhuis Zevenaar, de Zevenaarse chirurgen het veld moeten ruimen.

Zij zullen vanaf die datum vervangen worden door “artsen in opleiding”. Hier hebben de SP afdelingen van Zevenaar, Westervoort en Duiven grote moeite mee. Zij maken zich zorgen over de kwaliteit en de borging van die kwaliteit wanneer ervaren chirurgen worden vervangen door “artsen in opleiding”.

Daarnaast krijgt de SP al langer signalen van ongerustheid over de toekomst van ziekenhuis Zevenaar als algemeen basisziekenhuis. Deze signalen zijn afkomstig van personeel en bezorgde inwoners. Tijdens een openbare avond, op 10 december jongstleden, van de SP in Zevenaar, waar Agnes Kant te gast was, waren deze geluiden ook te horen. Daarom is het nu tijd dat er aandacht wordt gevraagd voor de situatie waarin het ziekenhuis zich nu bevind. Met het vertrek van de Intensive Care en nu, het vertrek van de chirurgen dringt zich namelijk het beeld op van ziekenhuis Velp, die in de afgelopen jaren van volwaardig ziekenhuis afgebouwd is tot een kliniek voor dagbehandeling.

In de brief aan de raad van bestuur van de Alysis Zorggroep heeft de SP een drietal vragen gesteld:

• De SP wil van de raad van bestuur weten wat zij gaat doen om na 1 juni 2010 de kwaliteit te waarborgen van de chirurgische en acute zorg van ziekenhuis Zevenaar.

• Er wordt in het artikel wordt gesproken over verschil in toekomstvisie als struikelblok tussen beide maatschappen. De SP wil graag weten wat die toekomstvisie is en hoe dat een struikelblok kan zijn.

• De SP wil graag weten of het ziekenhuis blijft bestaan als algemeen basisziekenhuis, met een 24 uurs spoedeisende hulp, een bewakingsafdeling en een afdeling verloskunde.

De SP wil spoedig op deze vragen antwoord te krijgen zodat het personeel en inwoners van de Liemers weten waar zij aan toe zijn.

  • Reageer op dit artikel
  • U bent hier