h

Oudere werknemers moeten geld inleveren

7 december 2009

Oudere werknemers moeten geld inleveren

Alsof het nog niet genoeg is dat we met z’n allen moeten doorwerken tot ons 67e, doet Donner (CDA) daar nog es een schepje bij bovenop door te zeggen dat ouderen aan het einde van hun loopbaan maar financieel moeten inleveren…..

Hij vindt dat oudere werknemers te duur zijn voor bedrijven. Dus moeten de werknemers het zelf maar aantrekkelijker maken voor hun (potentiële) werkgevers om hen te ‘behouden’. Dit zei onze minister van (A)Sociale zaken in het televisieprogramma Buitenhof.

En bedankt meneer Donner! Zo maak je jezelf er wel erg gemakkelijk vanaf, is het niet?
In plaats van dat hij hamert op wat de overheid kan doen om ouderen in dienst te houden, legt hij hiermee simpelweg de verantwoordelijkheid bij de werknemers neer. Met andere woorden: We moeten langer doorwerken én daar krijgen we niets voor terug! In tegendeel; inleveren maar weer… .
.
Ugh! Wie zet die zure man es een keer aan de kant!
.
De uitlatingen van Donner zijn ook de vakbonden in het verkeerde keelgat geschoten. Waarnemend voorzitter Bert van Boggelen van de vakcentrale CNV noemt het “niet verstandig” van Donner om deze ingewikkelde discussie te beginnen. Het is “een beetje hopeloos om te stigmatiseren, in plaats van te investeren in oudere werknemers”, aldus Van Boggelen.
Donner moet zich de komende tijd bezig gaan houden met de invulling van de wet, waarbij nagedacht moet worden over hoe oudere werknemers aan het werk te houden, maar ook over de invulling van zware beroepen.
Ook daarover bestaan meningsverschillen: TNO en de Raad van State vinden namelijk dat er ook moet gekeken worden naar mensen met psychisch zwaar werk, maar Donner en consorten (zoals Pvda-staatssecretaris Klijnsma) vinden dit niet nodig. Een beetje rust na een burn-out doet wonderen, menen zij… Jaja, zelf zeker nog nooit overspannen geweest.

Bron: Refdag.nl

  • Reageer op dit artikel

U bent hier