h

Drie chirurgen verlaten ziekenhuis in Zevenaar

19 december 2009

Drie chirurgen verlaten ziekenhuis in Zevenaar

Zevenaar - Drie chirurgen verlaten per 1 juni 2010 het Alysis Zorggroep ziekenhuis in Zevenaar. De zorggroep wil een samenwerking tussen de chirurgen, maar de artsen worden het op zakelijk vlak niet eens met de maatschappen van chirurgen uit Velp en Arnhem.

"Ze slagen er niet in onderling een afspraak te maken", verklaart Gert de Bey van de raad van bestuur van de Alysis Zorggroep. Daarmee is het plan van de zorggroep voor een samenwerkingsverband van de baan.

Alysis wil dat de specialisten of maatschappen binnen de ziekenhuislocaties Zevenaar, Arnhem en Velp een regionale maatschap gaan vormen, in plaats van een individueel, plaatsgebonden maatschap. Dat zou, volgens de zorggroep, zorgen voor een gezonder bedrijf. "We zitten nu in een situatie waarin sprake is van interne concurentie", zegt De Bey.

Voor de meeste disciplines binnen de ziekenhuizen is de fusie gelukt en georganiseerd. Maar niet voor de chirurgen. Of het knelpunt voor de fusie alleen op zakelijke gronden en overeenkomsten ligt, is onduidelijk. De Bey: " Er speelt altijd een persoonlijke component." Ook de toekomstvisie van de chirurgen speelt een rol. In totaal werken er nu vier chirurgen in het ziekenhuis in Zevenaar. Een van hen gaat volgend jaar met pensioen. De drie plaatsen van de chirurgen worden zo mogelijk intern opgevuld (door huidige artsen in opleiding). Lukt dit niet voor juni, dan worden andere artsen aangesteld.

Bron; de Gelderlander

  • Reageer op dit artikel

U bent hier