h

Bewonersgroep wil snel aanpak overlast Looveer

24 november 2009

Bewonersgroep wil snel aanpak overlast Looveer

De Bewonersgroep Westervoort wil dat de provincie haast maakt met de aanpak van overlast die bedrijven op het Huissense bedrijventerrein Looveer veroorzaken.

Probleem is dat de firma Van Dalen nog geen volledige aanvraag voor een nieuwe vergunning heeft ingediend. "Daarom is Van Dalen nog niet in het bezit van een gedoogvergunning. Dit betekent dat Van Dalen op dit moment zonder vergunning produceert.

Zolang er geen nieuwe vergunningen zijn blijft de kans op overlast dezelfde als in het verleden", is de kritiek van woordvoerder Jur Hofland van de Bewonersgroep. Hij wijst erop dat de bestaande milieuvergunning van Van Dalen de eerste helft dit jaar verlopen was. Op het moment dat de provincie nieuwe vergunningen moet beoordelen kan ze extra eisen opleggen om overlast te voorkomen.

Voor de firma Heijting ligt er wel een concept-ontwerpvergunning. De Bewonersgroep vindt dat de beschreven voorschriften echter nog niet de garantie bieden dat er in Westervoort geen overlast meer zal zijn van stof en geluid. Hofland zegt dat daarom bezwaar gemaakt gaat worden tegen de concept-vergunning zoals die er nu ligt.

  • Reageer op dit artikel

U bent hier