h

Onvrede sanering vuilstort

21 oktober 2009

Onvrede sanering vuilstort

De provincie gaat het saneringsplan voor de zwaar vervuilde voormalige vuilstort Bult van Putman in Westervoort niet aanpassen. Duiven heeft daar onvrede over. Ze heeft belang bij de sanering omdat het vuil via het grondwater richting die gemeente trekt.

De onvrede komt vanwege het slecht uitvoeren van een deelsanering twee jaar geleden, aan de voet van de bult. Lang niet alle verontreiniging is toen opgeruimd. In augustus vochten Duiven en Westervoort die zaak aan en hun bezwaar is door de bezwarencommissie gegrond verklaard. Ook stelden de gemeenten toen te vrezen dat de sanering van de Bult zelf niet goed gaat, omdat in hun ogen een methode gebruikt wordt waarmee aangetroffen oliƫn niet worden opgeruimd. De provincie neemt, ondanks de mening van de bezwarencommissie, geen extra maatregelen. Wel wil ze, indien nodig, achteraf optreden. Westervoorts wethouder Ciska Wobma is hiermee akkoord, Duivens wethouder Bas Elfrink niet. Hij onderzoekt of een betere sanering af te dwingen is. (aldus de Gelderlander)

De SP Westervoort vraagt zich af waarom de wethouder niet wil optreden tegen slecht funcionerende ondernemers die werkzaamheden verichten in het belang van onze gemeente. Dit gedrag komt in Westervoort wel heel erg vaak voor.

  • Reageer op dit artikel

U bent hier