h

Opnieuw tegenslag voor Coop Westervoort

27 mei 2009

Opnieuw tegenslag voor Coop Westervoort

WESTERVOORT - Supermarkt Coop heeft in Westervoort opnieuw met tegenslag te maken. De eigenaar van de panden in winkelcentrum de Wyborgh wil geen super van Coop toelaten.
De eigenaar wil in haar complex twee verschillende soorten supermarkten: een discounter zoals Lidl die er nu zit en een fullservice zaak zoals AH. Coop past niet in dat uitgangspunt. Lidl wil weg uit het centrum en had overeenstemming met Coop om haar huurcontract over te nemen.

Omdat de eigenaar van het complex hiermee niet akkoord ging stapte Lidl naar de rechter. Die gaf de eigenaar echter gelijk. Woordvoerder Marcel Vogelpoel van Coop zegt dat zijn bedrijf nu verder moet afwachten. "Nu kunnen we niet naar de Wyborgh, maar misschien begint Lidl een bodemprocedure om alsnog weg te kunnen."
Behalve dat Coop tegenslag heeft met de vestiging van een zaak in de Wyborgh is ook de herbouw in de wijk Ganzenpoel nog een probleem. De projectontwikkelaar heeft de bouw vorig jaar stilgelegd omdat de dertien appartementen boven de nieuwe super onverkoopbaar bleken.
Er is nog geen oplossing. Vogelpoel: "We zoeken nu zelf mee naar investeerders voor de appartementen." Als alternatief leeft het plan om de appartementen om te bouwen tot zorgwoningen. "Maar daarvoor moet het bestemmingsplan aangepast worden en dat kost al snel een jaar", zegt Vogelpoel.
Daarom steekt Coop nu samen met de projectontwikkelaar tijd in het vinden van een oplossing. De winkel in de Ganzenpoel is al bijna een jaar dicht.

Bron; de Gelderlander

U bent hier