h

MAALTIJDEN MIKADO NOG STEEDS TE DUUR

8 april 2009

MAALTIJDEN MIKADO NOG STEEDS TE DUUR

De SP-Westervoort heeft met verbazing de reactie van wethouder Goossen over de maaltijdprijzen van Mikado gelezen. We vinden het terecht dat Westervoort kritisch is op wat Mikado doet. De taken van Mikado waren duidelijk bij de oprichting. Dus is het vreemd dat ze nog steeds veel tijd moeten besteden aan het opbouwen van de welzijnskoepel. De taak van Mikado is mensen te helpen. De organisatie is een middel en geen doel zoals het nu bijna wordt.

Dat de beantwoording van de terechte vragen van Westervoort zoveel tijd en inspanning van Mikado kost, vinden wij heel vreemd. Als men tot op de cent kan uitrekenen dat de prijs van de maaltijden van € 6,62 naar € 9,04 omhoog moet, dan moeten de antwoorden door Mikado toch zo te geven zijn. En dat dat niet meteen kan, roept bij ons vragen op. Is de onderbouwing van de prijsverhoging misschien toch niet zo goed geweest of heeft men zich bij de keuze van de aanbieders de maaltijden wat gemakkelijk gemaakt? Al zijn wij het niet altijd eens met de besluiten van de Gemeenteraad van Westervoort, zijn wij wel blij dat zij op dit punt kritisch zijn en zich zorgen maken voor de burgers.
Maar het ergste vinden wij dat wethouder Goossen zich niet druk schijnt te maken over de prijsverhogingen. Uit het interview blijkt dat de wethouder het goed vindt dat de prijzen omhoog gaan, want dan gaan de mensen het zelf regelen. Dat is dus in zijn ogen de Wmo-gedachte. De ouderen zijn dus in zijn ogen gemakzuchtig.

U bent hier