h

Westervoort baalt van fout met bijstand

3 maart 2009

Westervoort baalt van fout met bijstand

De ambtenaren die in Westervoort de fout zijn ingegaan met de berekening voor toekenning van bijzondere bijstand voor mensen die deelnemen aan de maaltijdvoorziening, vinden hun fout heel vervelend. "Het is op de afdeling goed besproken.

Helaas worden waar gewerkt wordt wel eens fouten gemaakt. We kijken wel goed hoe we zoiets verder kunnen voorkomen", zegt wethouder Hans Breunissen.

Het ging twee jaar geleden fout, toen Westervoort de norm voor het krijgen van bijzondere bijstand verruimde van 100 procent van het bijstandsniveau naar 120 procent. Daarnaast werd de vermogensgrens verlaagd, het spaargeld dat mensen mogen hebben.

De nieuwe regel werd overal doorgevoerd, behalve bij de maaltijdvoorziening. Van de mensen die de laatste twee jaar gebruik maakten van de maaltijdvoorziening worden de financiƫle gegevens opnieuw bekeken.

Wie ten terechte geen bijdrage kreeg, krijgt dat geld alsnog. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de mensen die nu een bijdrage krijgen voor de maaltijdvoorziening, het juiste bedrag krijgen. "Maar er kunnen mensen zijn die niets krijgen of kregen, terwijl ze er wel recht op hebben."

U bent hier