h

Vinger aan de pols bij sanering van Bult

16 maart 2009

Vinger aan de pols bij sanering van Bult


Als in de loop van dit jaar de proefsanering begint van de voormalige vuilstort Bult van Putman, houden Westervoort en Duiven de vinger goed aan de pols. Dat gebeurt omdat de sanering van het terrein aan de voet van de Bult in 2007 niet goed verlopen is. Daar is toen slechts ongeveer 90 procent van de vervuiling opgeruimd.

De verontreiniging zit deels op Duivens grondgebied. Duivens wethouder Bas Elfrink zegt dat de gemeenten heel goed in de gaten zullen houden of de sanering van de Bult zelf goed gebeurt. "In grote lijnen is bekend wat er aan vervuiling zit. Maar de concentraties worden pas echt duidelijk als de sanering bezig is. Blijkt de sanering niet afdoende te verlopen, dan vragen we om een verbetering."

In de loop van dit jaar wil de provincie met een proefsanering beginnen, om vast te stellen of het gekozen procede goed werkt.

Westervoorts wethouder Ciaska Wobma heeft inmiddels met de provincie afgesproken dat goed in de gaten gehouden wordt hoe het vuil dat in het voorterrein van de Bult is blijven zitten zich gedraagt. "Als die vervuiling zich via het grondwater verder zou verspreiden moet er opnieuw gesaneerd worden. Dat is zo afgesproken."

U bent hier