h

Wilt u een kijkje in de keuken van de Westervoortse democratie?

4 februari 2009

Wilt u een kijkje in de keuken van de Westervoortse democratie?


Wie is eigenlijk de baas in Westervoort? Burgemeester en wethouders of de ambtenaren? En de gemeenteraad dan, wat doet die eigenlijk ? En heeft u als burger ook nog wat te zeggen en zo ja, wanneer dan wel? Antwoorden op al deze vragen krijgt u als u (gratis) deelneemt aan het project “Doe het voor Westervoort”, georganiseerd in samenwerking met alle fracties in de Westervoortse Gemeenteraad. U bent gedurende twee avonden onze gast!

Met een interessant programma dat op 3 maart 2009 begint om 17.00 uur, maakt u kennis met het college van B&W en vertegenwoordigers uit de gemeenteraad. Tijdens een smakelijk werkbuffet komt u meer te weten hoe een gemeente werkt en wat de rol van de gemeenteraad daarin is.
Daarna gaat u als deelnemers aan de slag met een onderwerp (u heeft dan enige dagen tevoren al de betreffende informatie ontvangen). U krijgt een technische toelichting van de betrokken wethouder/ambtenaar en de deelnemers mogen hun (gezamenlijke) standpunt inbrengen in de commissievergadering die om 20.00 uur begint. De avond wordt besloten met een drankje en een informeel samenzijn.

Tijdens de raadsvergadering van 16 maart bent u weer onze gast om samen te kijken hoe de uiteindelijke besluitvorming in de raad plaatsvindt. We praten dan ook nog even na over uw beleving van het project.

Mocht u verhinderd zijn, maar toch belangstelling hebben, laat dat dan ook even weten. We zoeken dan samen naar een oplossing.
Het doel van de avonden is Westervoortse burgers zodanig te informeren over de werking van de lokale democratie dat deelnemers overwegen om ook politiek actief te worden. Daarom bieden alle fracties ook vrijblijvende “snuffelstages” aan, waarin u nader kennis kunt maken met één of meerdere politieke partijen. Wij vinden ons doel bereikt als een of meerdere deelnemers straks terug te vinden zijn op de kandidatenlijsten bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Vraag nadere info of meldt u uiterlijk 18 februari 2009 aan via:

Email: griffie@westervoort.nl
Post: Postbus 40
t.a.v. de Griffie
6930 AA WESTERVOORT
Telefoon: (026) 3179206

U bent hier