h

Politie alert bij scholen Westervoort

4 februari 2009

Politie alert bij scholen Westervoort

Nu scholen in Westervoort niet meer weten wat ze kunnen doen tegen gemakzuchtige ouders, komt de politie in het geweer. Probleem is dat er mensen zijn die met de auto pal voor school stoppen om hun kind in of uit te laten stappen. En dat geeft gevaarlijke situaties voor andere kinderen die moeten oversteken, dwars tussen stilstaande auto's door. "Wij gaan nu regelmatig controleren. Bij alle scholen", zegt een woordvoerder van de politie.

De eerste controle, op verzoek van scholen, is achter de rug. Bij de Klimroos aan de Klapstraat gingen maandag twee ouders op de bon. Gisteren was de politie er niet, anders waren er weer bonnen uitgedeeld. Directeur Peter de Bruin van de Klimroos: "Het is een kwestie van mentaliteit. Net voorbij de school zijn namelijk genoeg parkeerplaatsen. We hebben er als school bij de ouders veel aandacht voor gevraagd, maar het werkt niet." Dus is nu de politie aan zet. Die kan gemakkelijk verbalen uitschrijven, want bij de scholen is een stopverbod.

Doordat ouders met hun auto pal voor de deur stoppen, moeten andere kinderen die de weg oversteken dwars tussen auto's doorlopen. Dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee. De Bruin prijst zich gelukkig dat er bij zijn school nog geen gewonden zijn gevallen.

Het probleem doet zich bij meer scholen voor, weet verkeersambtenaar Toon Alberts van de gemeente. "En dat terwijl we al de nodige maatregelen hebben getroffen, zoals het maken van parkeerplaatsen nabij scholen, stopverboden vóór de school en veilige oversteken."

De Bruin wil ook dat er bij de achteringang van zijn school, aan 't Hoge Eind, verkeersmaatregelen komen. "Want bij die ingang komen ook veel kinderen en ook dat is een drukke weg." Ambtenaar Albers zegt dat de schoolroutes allemaal onder de loep genomen gaan worden. "Dan komt er een totaalplaatje uit, van wat er eventueel moet gebeuren. We doen er in ieder geval alles aan om het verkeersveilig te krijgen."

U bent hier