h

Senioren Nieuwsbrief December 2008

2 december 2008

Senioren Nieuwsbrief December 2008


Rozet: centraal punt voor huisartsen, maar ook voor patiënten?

Socialistische Partij
Afdeling Westervoort i.o.
De Leigraaf 4
6932 BC Westervoort
Telefoon: 06-53516063
E-mail: westervoort@sp.nl

Binnenkort zal de Rozet geopend worden: het punt waar verschillende huisartsen hun praktijken zullen voeren. Daarmee zijn alle voorzieningen dicht bij elkaar en makkelijker te gebruiken voor patiënten. Waar alleen niet zo goed over nagedacht is, is de ligging van dit complex. Het ligt helemaal aan het zuid-westelijk einde van het dorp waardoor het voor de inwoners van de wijken de Mosterdhof en de oude kern lastig wordt om naar de huisarts te gaan. Om onze mening te laten horen, hebben wij een ingezonden brief in de Westervoort Post van 26 november geplaatst:

“De SP Westervoort vindt het treurig dat de gezondheidsvoorzieningen in Westervoort, om financiële redenen, op één plek gepland zijn, die voor veel zwakkere medeburgers slecht bereikbaar is. Het is echter nog treuriger dat de gemeente en de gemeenteraad dit niet eerder gezien hebben toen zij deze decentrale plek kozen en dat zij nu met de mededeling komen dat “zij willen afwachten of het problemen gaat opleveren.” Dus niet eerst denken over de problemen die kunnen ontstaan en daar dan een oplos-sing voor zoeken. Wij zijn er zeker van dat de burgers van de oude kern massaal geprotesteerd hadden als zij geweten zouden hebben dat alle huisartsen op een kluitje zouden gaan zitten in en om de Rozet. De SP Westervoort vindt het onaanvaardbaar dat de voorzieningen in ons dorp voor veel inwoners van deze gemeente moeilijker bereikbaar worden. Het is voor ons onbegrijpelijk dat de SP de enige partij is die dit uitgezocht heeft. Gemeentebestuur en gemeenteraad hadden dat ook kunnen uitzoeken!
Er moet een andere wind gaan waaien in Westervoort, zodat er een gemeentebestuur komt die de belangen van hun inwoners voorop laat staan of op zijn minst hun belangen veel beter gaat verdedigen. SP Westervoort”
Kortom: in Westervoort moet men wel heel gezond zijn om bij de huisarts te kunnen komen! Hoe kijkt u hier tegenaan? Komt u in de problemen door de verhuizing van uw huisarts? U kunt uw mening geven. Zie de bovenstaande contactgegevens.

EXTRAATJE
Senioren met een inkomen lager dan 120% van het minimumloon (€ 1627.92 bruto) kunnen € 50
ontvangen van de gemeente. In de dure decembermaand kunt u dit geld ongetwijfeld goed gebruiken. Meer informatie; Gemeentehuis, afdeling Publiekzaken, op werkdagen tussen 8:00 en 12:30 uur.

GRIJS IS WIJS
Bent u ook wijs? Wilt u ons helpen om een goede koers te varen in de gemeente politiek? Wij willen
een beroep doen op uw hulp, kennis en wijsheid binnen SP Westervoort! Denkt u graag mee over de ontwikkelingen binnen de gemeente of houdt u graag mondeling uw collega-senioren op de hoogte? Wij zijn erg blij met uw hulp!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Brood, voorzitter SP Afdeling Westervoort.
Bovenaan deze brief treft u de contactgegevens aan.

Met vriendelijke groet,

Bert Brood
SP Westervoort

U bent hier