h

Oproep Westervoort Tegen Asfaltcentrale

22 juni 2007

Oproep Westervoort Tegen Asfaltcentrale

Op dinsdag 12 juni jongstleden is er door de ledenwerkgroep SP een informatieavond gehouden over de komst van de asfaltcentrale op de Koningspleij in Arnhem. Veel bezoekers van deze avond hebben aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden over de stand van zaken. Met name werd gevraagd naar data en mogelijkheden om protest aan te tekenen.

Woensdag 27 juni heeft een vergadering van de Provinciale Staten van Gelderland plaats over de verplaatsing van de asfaltfabriek van Bruil van Wageningen naar Arnhem. Deze vergadering begint 's ochtends om 10:00 uur. Hierin wordt een belangrijk politiek besluit genomen, namelijk of er 6 miljoen euro beschikbaar komt voor genoemde verplaatsing. Omdat er veel verontruste burgers op dit tijdstip aan het werk zijn en dus niet aanwezig kunnen zijn bij de vergadering, bieden wij deze mensen de mogelijkheid op een andere manier hun stem te laten horen. We hebben een brief opgesteld die je als verontruste bewoner van Westervoort naar de statenleden kunt sturen. Het is een standaard brief waarvan je de tekst in een email kunt opnemen en eventueel naar eigen believen kunt aanpassen. Deze email kun je vervolgens versturen naar de leden van de Provinciale Staten en de gemeente Westervoort. Verstuur je je email naar alledrie de onderstaande adressen, dan wordt je in de toekomst automatisch op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rond de asfaltfabriek.

statenleden@mailman.prvgld.nl gemeente@westervoort.nl

Verstuur je protestmail liefst zo ruim mogelijk voor 27 juni, zodat deze nog voor het begin van de vergadering gelezen wordt !!!

met vriendelijke groeten,
SP Ledenwerkgroep Westervoort

Voorbeeldbrief:

Geachte Statenleden,

Als bewoner van de gemeente Westervoort maak ik mij ernstig zorgen over de bouw van de asfaltfabriek door Bruil op de Koningspleij te Arnhem. De gemeente waarin ik woon ligt hemelsbreed slechts 1300 meter van deze fabriek af waardoor ook ik last ga krijgen van de gevolgen. Ik pleit middels deze brief tegen de komst van de fabriek om de volgende redenen:

- Het vrijkomen van fijnstof. Ondanks de voorgenomen overkapping zal er toch fijnstof verspreid worden.
- Geluidsoverlast van de fabriek als deze in werking is. Waaronder de puinbreker en het vrachtverkeer.
- Stank
- De enorme toename van het vrachtverkeer (fijnstof en gevaarlijke situaties voor medeweggebruikers waaronder fietsers).
- Waardedaling van het onroerend goed, met name in de wijken aan de Noordzijde van Westervoort. (dus MIJN woning)

Ik ga ervan uit dat u mijn bezwaar meeneemt in uw besluitvorming en er derhalve geen asfaltfabriek gebouwd zal worden in Arnhem.
Hoogachtend,
...........................................................
te Westervoort

U bent hier