h

Nieuws uit 2012

24 december 2012

Fijne Kerstdagen en een sociaal 2013!

De SP Westervoort wenst iedereen:
Fijne kerstdagen en een sociaal 2013!
Wat is een mooie manier om zoveel als mogelijk inwoners persoonlijk een fijne Kerst toe te wensen? Met deze vraag worstelde de SP deze maand.

Lees verder
20 december 2012

SP BRENGT STADSREGIO-VOORZITTER MODDER ZIJN BONUS

Onze poen voor Jaap's pensioenDe gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio hebben vandaag aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uitgereikt. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat. Als afscheidscadeau kreeg Modder het stripboek ‘Suske en Wiske en de Poenschepper’.

Lees verder
19 december 2012

SP REIKT BONUS UIT AAN STADSREGIO-VOORZITTER MODDER

Pensioengat bonus Jaap Modder

De gezamenlijke SP afdelingen uit de Stadsregio reiken aan voorzitter Jaap Modder bij wijze van protest zijn ‘bonus’ van € 109.000,- uit. De actie vindt plaats voorafgaand aan de vergadering van de Stadsregio, op donderdagmiddag 20 december. Modder (PvdA) krijgt bij zijn vertrek op 1 januari 2013 bovenop de wettelijke wachtgeldregeling ruim een ton extra mee voor het dichten van zijn pensioengat.

Lees verder
14 december 2012

Hart voor zorg & welzijn van mensen

Belangenorganisaties WIG, BWN, Onderling Sterk en De Kentering hebben op vrijdag 14 december een flashmob gehouden in hartje stad Nijmegen. De flashmob richt zich tegen de enorme bezuinigingen op het terrein van zorg en welzijn. De SP Westervoort ondersteunt deze actie niet alleen met een warm hart, maar ook door er deel van uit te maken. Wat immers voor de inwoners van Nijmegen geldt, geldt ook voor de Westervoortse inwoners.

Lees verder
9 december 2012

Voortgang WMO in Westervoort?

WMO in UitvoeringEr verandert veel met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Steeds meer zorgtaken van hogere overheden worden bij de gemeenten gelegd. Ook onderdelen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) worden overgeheveld naar de gemeente. Het kabinet heeft aangegeven dat de gemeenten deze zorgtaken met minder middelen (geld) moeten uitvoeren. Ook de gemeente Westervoort ontkomt hier niet aan. Om dit beleid uit te voeren zal de gemeente Westervoort keuzes moeten maken. De gevolgen hiervan kan u hard raken in de voor u noodzakelijke zorgbehoefte.

De SP afdeling Westervoort heeft meerdere pogingen ondernomen om van de gemeente Westervoort inzicht te krijgen hoe en op welke manier de gemeente denkt om te gaan met deze nieuwe taken en welke keuzes de gemeente maakt.

Lees verder
4 december 2012

"RUST" in de Ondersteuning in het Huishouden!

STMGStichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) heeft bij verschillende gemeenten mee ingeschreven voor het leveren van ondersteuning in het huishouden. Op 3 december jl kregen de medewerkers van de STMG het positieve bericht dat de STMG de aanbestedingen vanuit verschillende gemeenten, gegund heeft gekregen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier