h

Nieuws uit 2010

24 december 2010

SPETTERENDE LEDENDAG

In opmaat naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart 2011 organiseert de SP op zondag 13 februari voor leden en aanhang een spetterende dag in Burgers’ Zoo in Arnhem: SP in alle staten.

Lees verder
23 december 2010

Actievoeren helpt!

We leven in roerige tijden. We hebben de meest rechtse regering ooit gekregen, die 18 miljard wil bezuinigen, vooral op belangrijke voorzieningen en gewone mensen. De rijkste 25% van de bevolking levert niet in. Integendeel, grote bedrijven die forse winsten maken hoeven minder belasting te betalen, dure villa's blijven gesubsidieerd en de aankoop van een tweede JSF testtoestel gaat gewoon door.

Lees verder
16 december 2010

Dwangarbeid of banen scheppen?

Afgelopen week ging ik in de Tweede Kamer in debat met staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We discussieerden over de forse bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten en de uitkeringen.

Lees verder
4 december 2010

‘Mijn papa werkt bij de McDonalds’

‘Mijn papa werkt bij de McDonalds,’ stond op het spandoek. Duidelijker kon de boodschap van de 2000 studenten op het Plein in Den Haag maandag niet zijn. Rutte voert, bovenop het collegegeld, een boete van 3000 euro in voor studenten die meer dan één jaar studievertraging oplopen. En dat terwijl Rutte en Verhagen samen meer dan twintig jaar over hun studie hebben gedaan.

Lees verder
29 november 2010

ACTIE DUBBELSPOOR ACHTERHOEK IN DUIVEN

Evenals 2 weken geleden in Zevenaar, waren er nu in Duiven zo'n 20 SP-ers in alle vroegte vanaf 7 uur in touw, om treinreizigers op te roepen hun handtekening te zetten om de overheid te dwingen nu eindelijk eens werk te maken van de verdubbeling van het spoor tussen Arnhem en Winterswijk.

Lees verder
22 november 2010

Armoede werkt niet!

Zaterdag 27 november is er een protestactie in de Brabanthallen in Den Bosch. De nieuwe regering van Mark Rutte wil mensen met een arbeidsbeperking geld laten inleveren en 30.000 banen in de sociale
werkvoorziening dreigen te verdwijnen. Die plannen moeten stoppen. Kom naar Den Bosch om samen een vuist te maken tegen de asociale bezuiniging op mensen met een arbeidsbeperking!

Lees verder

Pagina's

U bent hier