h

Nieuws uit 2006

28 november 2006

Station is er op z’n vroegst in 2009

WESTERVOORT - Het treinstation in Westervoort is er op z’n vroegst in 2009. Er kunnen nog kinken in de kabel komen waardoor de opening nog later wordt.

Lees verder
1 november 2006

Westervoort wil uitleg Modder over station

WESTERVOORT - Bestuursvoorzitter Jaap Modder van de Stadsregio Arnhem Nijmegen moet naar Westervoort komen. Om uitleg te geven over het treinstation.

Lees verder
28 oktober 2006

Commotie om station dat toch in 2008 komt

WESTERVOORT - Het treinstation in Westervoort staat er gewoon in 2008. Dat zegt bestuursvoorzitter Jaap Modder van de Stadsregio Arnhem - Nijmegen.

Lees verder
5 september 2006

Station Westervoort krijgt lift volgens ProRail

WESTERVOORT - Het nieuw te bouwen NS - station in Westervoort krijgt een lift. Een ProRailrapport wijst uit dat daar een lift verplicht aanwezig moet zijn. In het rapport van ProRail staan normen en richtlijnen voor treinstations.

Lees verder
5 juli 2006

Station Westervoort is emotioneel project

WESTERVOORT - Afstuderen op een stationsontwerp voor Westervoort? Hts - studenten Marc Hermsen en Bart van der Veen deden het met een dikke zeven. „Het is en blijft een fictief onderzoek, maar het zou zonde zijn om er niks mee te doen.

Lees verder
27 juni 2006

Zoektocht naar geld voor lift bij nieuw treinstation

WESTERVOORT - De kans dat er een lift komt bij het NS - station in Westervoort groeit. Het Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN) zet alles op alles om aan geld te komen.
De KAN-raad heeft inmiddels uitgesproken dat het KAN en de gemeente Westervoort samen een zoektocht moeten ondernemen om aan geld te komen voor een lift. Een lift, nodig om gehandicapten toegang te geven tot het station, kost ongeveer vier ton. In de begroting die er nu ligt is daarin niet voorzien. Begroot is dat een ‘kaal station’ ongeveer 3.5 miljoen euro kost. De gemeente moet daaarin ongeveer vier ton bijdragen. Het station moet in 2008 klaar zijn.

Lees verder

U bent hier