h

???????

25 december 2020

???????

Het jaar 2020 is bijna ten einde. Hoe vind je de juiste woorden voor een jaar waarin de wereld opeens zo op z'n kop kwam te staan? De offers zijn groot geweest. Van de mensen die keihard hebben gewerkt om de coronacrisis te bestrijden. Van de mensen die niet konden werken vanwege het virus. Van de eenzame mensen, van de mensen waar thuis niet veilig is, van de ouders die werknemer, ouder en leraar ineen moesten zijn.

Tegelijkertijd ontstonden hartverwarmende initiatieven. Lieten mensen zien solidair te zijn met elkaar. Die solidariteit is goud waard. Het laat zien wat de waarde is van onze samenleving. Het is de reden dat ik 2021 met vertrouwen tegemoet zie. Een vaccin is namelijk geen antwoord op schrijnende tweedeling, maar die solidariteit is dat wel.

De ouders in de toeslagenaffaire hebben al heel veel offers moeten brengen. De overheid heeft ze verpletterd met valse beschuldigingen, diepe schulden en het persoonlijke leed dat daaruit is voortgevloeid. Er is hen een ongekend onrecht aangedaan. Deze ouders verdienen een eerlijke overheid. Ze verdienen de solidariteit van ons allemaal.

Samen met de ouders is de SP afgelopen tijd een inzamelingsactie gestart, zodat de gezinnen toch een beetje een fijne Kerst kunnen vieren. Het is hartverwarmend om te zien hoe solidair Nederland is met deze ouders, want we hebben met deze actie ruim €55.000 opgehaald!

Het nieuwe jaar 2021 komt eraan. Wij wensen u fijne feestdagen. Met veel geluk en gezondheid. Maar bovenal wensen wij u een jaar waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit vanzelfsprekend zijn.

?? SP WESTERVOORT ??

Reactie toevoegen

U bent hier