h

Wethouder Rob Raaijman loopt stage (1)

14 februari 2019

Wethouder Rob Raaijman loopt stage (1)

Foto: SP
Er is iets nieuws gaande in Westervoort. Om beter in zicht te krijgen wat er speelt in de maatschappij, en dan met name wat er in je portefeuile zit, gaan wethouders stage lopen. Wablief? Ja u leest het goed! Stage lopen, ervaring opdoen, kennis opdoen van wat er in het werkveld gebeurt.

In ons geval was ik de eerste die hiermee van start ging en ben daarvoor bij het Deltahuis geweest. Nu zullen velen niet direct weten wat daar plaatsvindt, maar het is een van de plaatsen in ons dorp waar mensen die, om velerlei redenen, afstand hebben tot de arbeidsmarkt begeleid worden. Soms zijn dat kleine stapjes, soms moet er veel meer gedaan worden. In een aantal gevallen betekent dat zelfs de Nederlandse taal nog leren.

Niels Schoterman en zijn team hebben het daar goed voor elkaar. Na een bespreking van cliënten en mogelijke stageplaatsen om werkervaring op te doen ben ik aangeschoven bij een les Nederlandse taal voor statushouders. Over motivatie gesproken! Allerlei nationaliteiten, Syrisch, Pakistaans, Eritrees en Irakees, bezig om onze -voor hen toch wel lastige taal- eigen te maken. En er wordt geen woord door het team in hun eigen taal gesproken, alles in het Nederlands. Hoe dat ging? Degene die het kortst in Nederland is (anderhalf jaar) kon zich goed verstaanbaar maken en heeft me een aantal vragen gesteld over de Westervoortse politiek.

Een geweldige ervaring!

Reactie toevoegen

U bent hier