h

SP Westervoort buiten verdere onderhandelingen gehouden.

2 april 2014

SP Westervoort buiten verdere onderhandelingen gehouden.

Het CDA laat zich mede sturen door de VVD en D66. Opmerkelijk is hierbij dat de VVD één van de verliezende partijen is geweest van de gemeenteraadsverkiezingen.

De SP fractie in Westervoort heeft in de afgelopen weken duidelijk laten blijken dat zij bereid is verantwoordelijkheid te nemen en de bestuurlijke taken die opgepakt moeten worden met daadkracht, maar wel vanuit een sociale invalshoek, op te willen pakken.

Gezien de uitslag van de verkiezing heeft de Westervoortse kiezer laten weten dat zij in Westervoort naast het CDA, een links en sociaal college willen. Het CDA gaat met het besluit om verder te willen met de VVD en D66 tegen deze wens van de kiezer in.

De beslissing van het CDA wordt door de fractie van de SP als zeer teleurstellend ervaren. Dit geeft nogmaals aan dat woorden van gelijke strekking in een verkiezingsprogramma niet altijd naar een op brede meerderheid gewenste coalitie leiden.

Reactie toevoegen

U bent hier