h

Bezoek Jan Marijnissen

12 augustus 2013

Bezoek Jan Marijnissen

Op weg naar de braderieOp weg naar de braderie

De SP kan terugblikken op een fantastische braderie. Niet alleen het weer werkte mee, maar juist omdat de SP Westervoort ondersteund werd door Jan Marijnissen zelf, maakte deze dag onvergetelijk.

Speeddaten met Jan Marijnissen

Jan is in gesprek gegaan met inwoners van Westervoort, waar inwoners alles mochten vragen. Op het moment als er lokale onderwerpen aan bod kwamen, werd de hulp ingeroepen van de a.s. lijsttrekker van de SP Mary van de Stay.

Jan Marijnisen in gesprek met een inwoner van Westervoort

Jan Marijnissen is ook op werkbezoek geweest bij het zwembad Sports Planet De Pals.

Jan Marijnissen en Hans FrielingJan Marijnissen en Hans Frieling

Samen met Mary van de Stay heeft Jan een rondleiding gekregen van Hans Frieling en zijn de mogelijkheden besproken die er zijn om het zwembad ook in de toekomst voor Westervoort te behouden. Het voortbestaan van het Zwembad is op termijn onzeker, nu de subsidie van de gemeente aan De Pals stopt.

De energiekosten om het zwembad te verwarmen is niet door een eenvoudige prijsverhoging van de toegangskaartjes sluitend te maken. De prijs van een toegangskaartje zou dermate hoog worden dat het voor de inwoners van het Westervoort niet meer op te brengen valt. Ondanks dat het zwembad in private handen is, vindt de SP dat de politiek randvoorwaarden moet scheppen die het mogelijk maken om het zwembad op zijn minst kostendekkend te exploiteren.

Het zwembad heeft in de ogen van de SP een grote bindende en sociale functie in Westervoort. Ook vindt de SP dat als Westervoort het zwembad verliest, de kinderen van Westervoort de mogelijkheid wordt ontnomen om vertrouwd te raken met het water. Dit kan zelfs op latere leeftijd desastreuze gevolgen hebben.

U bent hier