h

Mensen hebben mensen nodig

31 juli 2013

Mensen hebben mensen nodig

Inloophuis De HerbergDe SP is altijd zoekende naar samenwerking met instellingen en bedrijven welke een maatschappelijke functie uitoefenen in Westervoort. Zo zijn we eerder dit jaar in contact gekomen met het Inloophuis De Herberg. Dit is een ontmoetingsplaats is voor jong en oud, waar je in een ongedwongen sfeer dorpelingen kunt ontmoeten. Waar je terecht kunt voor een praatje, of gezellig lezen of gewoon onder genot van een kopje koffie of thee kunt zitten en voor je uit zitten mijmeren.

Tijdens het kennismakingsgesprek met de vrijwilligers en dorpelingen, kwamen er al snel onderwerpen op tafel als ‘wat doet de SP in het dorp aan de eenzaamheid die er onder de dorpelingen heerst’ en ‘wat doet de SP aan de thuiszorg die nu onder vuur ligt’?
In dit gezelschap was ook pastor Ria Doornbusch aanwezig. Zij benadrukte nogmaals dat het inloophuis er voor iedereen is, of je nu gelovig bent of niet. Het inloophuis is er niet om ‘zieltjes’ te winnen, maar dat je er bent voor je medemens en waar nodig en mogelijk is een helpende hand kan bieden.
Het onderwerp ‘eenzaamheid’ werd verder besproken, van alle kanten kwamen de geluiden dat eenzaamheid niet leeftijd gebonden is en het onderwerp strekt zich uit van alleen thuiszitten tot je eenzaam voelen omdat je in de maatschappij geen gehoor of aansluiting krijgt. Zo is ook bekend dat er mensen zijn die niet alleen, maar toch eenzaam zijn.
Hoe gaan we dit aanpakken? De SP staat ervoor dat ook juist deze mensen onder de aandacht moeten komen en dat er een oplossing voor ‘eenzaamheid’ gezocht moet worden. Dat kan de SP niet alleen. In een vervolggesprek dat heeft plaatsgevonden tussen Ria Doornbusch en Mary van de Stay (SP) is besloten dat een gezamenlijke aanpak het meeste effect heeft, dit eventueel in samenwerking met andere maatschappelijk geïnteresseerden uit het dorp. Dit kan niet van de één op de andere dag. Dit heeft goede voorbereiding nodig en na het zomerreces zal er een vervolgafspraak ingepland worden.
Ria Doornbusch heeft over het thema ‘eenzaamheid’ een stukje geschreven. Klik hier om het document te lezen.

U bent hier