h

Het "wij" gevuul van B&W

21 maart 2012

Het "wij" gevuul van B&W

Menig Westervoortse burger kan zich geen uitje meer naar o.a. de bioscoop veroorloven of heeft problemen om de noodzakelijke eigen bijdrage van de (GGZ) Zorg op te brengen. Er wordt snoeihard ingegrepen in het welzijn van vele Westervoortse inwoners. Niet alleen door de rijksoverheid, maar ook door ons lokaal bestuur. Denk hierbij o.a. aan de keuzes die de gemeente maakt in de WMO. Ondanks dit alles gaat ons voltallig College van Burgemeester en Wethouders naar het dure 100 jarig VNG jubileum feest.
Uitgaven VNG Feest
De kosten van bijna 800 euro per persoon is voor het college geen belemmering. Burgemeester Jos Geurkens: "Wij gaan doelbewust allemaal. Het is onze moederorganisatie en dan mag 100 jaar best gevierd worden. Andere jaren zijn we wel terughoudend en ging niet iedereen."
In de afgelopen periode heeft de SP meerdere keren zichtbaar gemaakt dat het "wij" gevoel van ons gemeente bestuur en de omliggende gemeenten vaak ver te zoeken is.

In de gemeenten Montferland, Rijnwaarden en Zevenaar is besloten het ongepast te vinden om bij te dragen aan dit feest. De gemeente Duiven stuurt "slechts" een delegatie en de wethouders van de gemeente Doesburg hebben ook besloten niet te gaan. Hieruit blijkt maar weer eens hoeveel piƫteit ons College van B&W heeft met de eigen inwoners en de omliggende gemeenten. De SP vindt dat het empatisch vermogen van onze bestuurders op het nivo ligt van een puber. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke!

De Gelderlander: Gemeenten worstelen met duur VNG-feest: 800 euro per persoon

U bent hier