h

SP volgens peilingen op 32 zetels!

22 januari 2012

SP volgens peilingen op 32 zetels!

Als er nu verkiezingen zouden komen, zal de SP volgens de peiling van Maurice de Hond met 32 zetels de grootste partij zijn. Het is sinds het aantreden van dit kabinet nog niet voorgekomen dat de SP de VVD achter zich laat. De VVD valt volgens de peiling terug naar 30 zetels.
Het 'gedoogkabinet' van VVD, CDA en PVV komt uit op 62 zetels. De VVD, CDA en PVV hebben nu dus 14 zetels minder als bij de laatste verkiezingen! Hierbij is vooral het verlies van de PVV opmerkelijk te noemen. Deze staat op verlies met een peiling van 20 zetels. Het geluid van de SP krijgt steeds meer waardering van de kiezer. Als men de peilingen van de afgelopen 6 maanden bekijkt, dan is het duidelijk dat de kiezer toe is aan een ander Nederland.

  • Reageer op dit artikel

U bent hier