h

Ondergrondse opslag van kernafval in Westervoort? Geen probleem voor CDA, D66 en VVD!

13 december 2011

Ondergrondse opslag van kernafval in Westervoort? Geen probleem voor CDA, D66 en VVD!

GroenLinks en de PvdA hebben voor de tweede keer de motie tegen ondergrondse opslag van kernafval ingediend. Wederom hebben het CDA, D66 en VVD de motie niet gesteund. Fracties van deze partijen hebben bij buurtgemeenten in de Liemers wel voor de motie gestemt. In Westervoort hebben ze daar geen boodschap aan. De SP vraagt zich oprecht af wat er in de hoofden van deze raadslieden om gaat.

Kernafval

Welke belangen behartigen het CDA, D66 en VVD, dat zij de optie van ondergrondse opslag van kernafval in Westervoortse bodem open blijven houden? Volgens de SP in ieder geval niet de belangen van de Westervoortse burger!

Als Den Haag in de nabije toekomst de Westervoortse bodem aanwijst voor de ondergrondse opslag van kernafval, buigen het CDA, D66 en VVD. Er dan pas over na te denken zal te laat zijn.

PvdA website: "Na afloop van de raad werd een kant-en-klaar communiqué aan de pers uitgereikt waarin stond dat CDA, D66, en VVD de motie zouden verwerpen. Iets waarvan PvdA en GroenLinks tevoren niet op de hoogte waren."

De SP spreekt van een dieptepunt van politiek bedrijven in de gemeenteraad! Een motie in behandeling laten nemen, terwijl de uitkomst schijnbaar voor de behandeling van de motie in de achterkamertjes van het CDA, D66 en VVD al was beslist!

De SP heeft zich uitgesproken tegen uitbreiding van kernenergie en kiest voor duurzame oplossingen voor het energievraagstuk.

 

 

 

 

Brief aan B&W betreffende ondergrondse opslag van kernafval.
Westervoort kernafvalvrij.
CDA, VVD EN D66 stemmen tegen de motie van PvdA en GroenLinks
Win een megaton!

 

U bent hier