h

Problemen bij ziekenhuis Zevenaar

21 december 2009

Problemen bij ziekenhuis Zevenaar

In de Gelderlander van 19 december is te lezen dat de chirurgen van Ziekenhuis Zevenaar per 1 juni 2010 op non-actief worden gesteld. (zie artikel hier onder) In hetzelfde stuk wordt vermeld dat zij vervangen zullen worden door artsen in opleiding en dat is iets wat de SP grote zorgen baart.

Ziekenhuis Zevenaar

Sinds het ziekenhuis een samenwerkingsverband is aangegaan met de Alysis Zorggroep bereiken ons veel signalen van bezorgdheid over het voortbestaan van het ziekenhuis. Deze signalen worden afgegeven door het personeel maar ook door de burgers.

Dit bleek ook op de openbare avond van 10 december, toen Agnes Kant op bezoek was in Zevenaar. Een en ander is door het vertrek in 2008 van de Intensive Care in een stroomversnelling geraakt. Het personeel heeft het gevoel dat het ziekenhuis langzaam opgeslokt wordt door het Rijnstateziekenhuis en ziet parallellen met de situatie in 2000 van Ziekenhuis Velp.

Ziekenhuis Zevenaar aan de monitor

Dit ziekenhuis is in het afgelopen decennium langzaam afgebouwd en getransformeerd tot een kliniek voor dagbehandeling. Het personeel ziet daardoor de toekomst voor Ziekenhuis Zevenaar als algemeen basisziekenhuis somber in en er zijn inmiddels al veel gespecialiseerde verpleegkundigen vertrokken naar andere ziekenhuizen.

Het feit dat de chirurgen moeten vertrekken en worden vervangen door artsen in opleiding is een punt van grote zorg voor de SP. De SP vraagt zich dan ook af hoe het zit met de borging van kwaliteit van de acute zorg.Wij zullen de toekomstige ontwikkelingen dan ook op de voet volgen en niet aarzelen om aan de bel te trekken wanneer dit nodig is!

U bent hier