h

Vrees voor overlast Bruil blijft bestaan

3 maart 2009

Vrees voor overlast Bruil blijft bestaan


Omwonenden van de toekomstige asfaltcentrale Bruil in Arnhem zijn 'ernstig teleurgesteld' over het vorige week gepresenteerde TNO-rapport over de komst van die centrale naar de Koningspleij.

Westervoorter Ad Bleumink vindt dat het onderzoek 'geen antwoord geeft op vele vragen die leven'. Het gaat er de omwonenden vooral om dat er geen enkele hinder komt van het bedrijf. Bleumink benadrukt dat uit het rapport blijkt dat gedurende 44 dagen per jaar in delen van Westervoort en Arnhem geuroverlast kan optreden. "Dit staat op gespannen voet met de uitspraak van politiek Westervoort dat er geen overlast mag zijn." De provincie heeft beloofd dat de centrale de schoonste van Europa wordt. " Maar TNO laat het aspect van best beschikbare techhieken in het midden."

U bent hier