h

Milieugroepen kraken onderzoek voor Bruil

14 maart 2009

Milieugroepen kraken onderzoek voor Bruil

Milieugroep Westervoort en de Gelderse Milieufederatie zien hiaten in het onderzoek dat is uitgevoerd naar de mogelijke overlast die asfaltcentrale Bruil gaat veroorzaken. Zo vinden de milieugroepen dat onderzoeksbureau TNO niet heeft duidelijk gemaakt of Bruil de meest optimale oventechniek gebruikt om geuroverlast te voorkomen.

Ook bij de bestrijding van piekgeluiden is niet aangegeven of de geluidsbeperkende maatregelen optimaal zijn, vinden de groepen. Ze vinden dat piekgeluiden moeten worden bestreden omdat die de leefbaarheid negatief beïnvloeden. De milieugroepen wijzen erop dat door het verkeer op de Pleijroute de norm voor fijnstof nu al wordt overschreden en na de komst van Bruil nog meer. Ze missen maatregelen om dit op te lossen.

U bent hier