h

Een Gouden Loeki voor de thuiszorg!

19 december 2008

Een Gouden Loeki voor de thuiszorg!


Zojuist is bekend geworden dat de thuiszorgspot de Gouden Loeki heeft gewonnen. Begin dit jaar zette de SP de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde een mevrouw Mieke dat haar vaste thuiszorghulp Connie haar niet meer mocht helpen. Die was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. “Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden”, zei ze, en voegde de daad bij het woord.

Toen het spotje op tv kwam, ontstond er commotie over. Enkele politieke partijen vonden dat het filmpje niet overeenkwam met de werkelijkheid. Ook zou het filmpje smakeloos zijn. De Reclame Code Commissie oordeelde echter dat de maker van het spotje de grenzen van de goede smaak heeft opgezocht, maar ze nergens heeft overschreden. Ook vindt de commissie het filmpje niet misleidend.

Teken de petitie tegen de uitverkoop van de thuiszorg
De laatste informatie over de thuiszorg

U bent hier