h

College van Westervoort wil meer duidelijkheid over effecten Bruil

4 december 2008

College van Westervoort wil meer duidelijkheid over effecten Bruil


De gemeente Westervoort wil dat de provincie of TNO nader onderzoekt wat de effecten van de komst van de asfaltcentrale van Bruil zijn op het geluid en de luchtkwaliteit in Westervoort. Dit wil zij onderzocht zien in combinatie met de komst van andere (industriƫle) activiteiten op de Koningspleij

College van Westervoort wil meer duidelijkheid over effecten Bruil op lucht en geluid

De gemeente Westervoort wil dat de provincie of TNO nader onderzoekt wat de effecten van de komst van de asfaltcentrale van Bruil zijn op het geluid en de luchtkwaliteit in Westervoort. Dit wil zij onderzocht zien in combinatie met de komst van andere (industriƫle) activiteiten op de Koningspleij.

Op de informatiebijeenkomst van 20 november jl. over het TNO-onderzoek naar de effecten van Bruil spraken Westervoorters ook hun zorgen uit over de al bestaande overlast op het gebied van lucht en geluid rond de Koningspleij. Onduidelijk was toen nog wat de nieuwe bedrijfsmatige activiteiten daaraan nog toevoegen.

Het college van de gemeente Westervoort wil dat bijvoorbeeld bestaande verkeersgegevens bij het onderzoek naar de effecten worden betrokken. Als input kunnen onder andere de verkeersgegevens uit de milieukwaliteitskaart van Arnhem dienen. Het college wil ook graag dat de effecten van de spoorweg worden meegenomen in het nadere onderzoek.

U bent hier