h

Nieuwsbrief November 2008

1 november 2008

Nieuwsbrief November 2008


In deze nieuwsbrief informatie over onze standpunten en acties met betrekking tot diverse onderwerpen. Daarnaast is er nog genoeg ander nieuws waar we u van op de hoogte willen stellen.

SP WESTERVOORT NU AFDELING IN OPRICHTING

In tegenstelling tot wat onze eerdere wens was om van de groepen Duiven, Zevenaar en Westervoort één grote afdeling te maken, zijn we nu op weg een zelfstandig functionerende afdeling te worden. De eerste stap is vorige maand gezet. De aanvraag om afdeling in oprichting te mogen worden werd op 23 oktober verzonden. Om aan de eisen te voldoen moeten wij in Westervoort minimaal 50 leden hebben, ‘n tijdelijk bestuur van een afdeling kunnen vormen en een goed actieplan voor de komende periode overleggen. Aan alle eisen voldoen we en het is ook daarom dat wij op 7 november van het landelijke partijbestuur de toestemming hebben gekregen om als “afdeling in oprichting” mee te doen.

OOK ACTIEF WORDEN?

De SP is een partij die zich onderscheidt van andere partijen. Wij zijn niet alleen in verkiezingsperiodes actief, maar altijd. Wij zijn denkers en doeners. Een lokale SP afdeling draait volledig op vrijwilligers, die er samen hard aan werken om hun woonplaats beter en socialer te maken. In onze afdeling Westervoort kunnen wij ook altijd extra hulp gebruiken. Zonder actieve leden zijn we nergens. Vele handen maken licht werk en met meer mensen kunnen we meer zaken aanpakken.
Als je wil weten welke werkzaamheden nou eigenlijk voorkomen binnen onze afdeling kan je vrijblijvend contact opnemen via bovenstaande contact mogelijkheden. Voor alle werkzaamheden geldt dat ze zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt zijn en dat het gaat om leuk onbetaald werk. Heb je interesse? Laat het ons weten! Je bent van harte welkom in onze hardwerkende en gezellige club!

POLITIEKE BASIS SCHOLING VOOR ALLE LEDEN VAN DE SP WESTERVOORT

In januari 2009 willen wij, bij voldoende belangstelling, drie avonden verspreid over drie weken inplannen om de leden die daar interesse in hebben te informeren over de politieke basis van de Socialistische Partij. Let op de volgende nieuwsbrieven voor meer informatie en indien je nu al geïnteresseerd bent geef dan alvast je naam door aan het contactadres (zie bovenaan)

START VAN SPECIAAL-REEKS MET 'CRISIS IN DE RECHTSSTAAT?'

Afgelopen maand heeft ieder lid een boekje 'Modern socialisme' ontvangen. Na deze publicatie is er nu al een nieuwe uitgave, getiteld 'Crisis in de rechtsstaat?'. Dit is het volgend boekje in een heel lange serie die de komende jaren zal verschijnen. Waarom deze nieuwe serie?
Jan Marijnissen: 'De mensheid kan haar toekomst beter vormgeven indien we het 'systeem van de hebzucht' beteugelen. Maar dan moet je wel weten hoe je alternatief eruit ziet. En dáár gaan deze boekjes over. Steeds over een speciaal facet, vandaar de naam.'
Jaarlijks verschijnen er vier boekjes. Je kunt je daarop abonneren. Dat is makkelijk: je krijgt ze automatisch thuisgestuurd; je krijgt korting en je houdt je verzameling vanaf het begin compleet!
Maak tien euro over op rekening 369611, ten name van SP-bestellingen te Rotterdam, ovv SPECIAAL-reeks.

VACATURES SP

Wegens personeelswisseling en uitbreiding van taken hebben we twee vacatures op het partijbureau in Rotterdam. Bij de SP werken is iets anders dan een gewone baan; naast professionele kwaliteiten vragen we een grote betrokkenheid en een bovenmodale inzet. Iets voor jou of voor een andere actieve SP'er?

* Boekhouder (M/V)
* Hoofd inkoop/logistiek en pandbeheer (M/V)

Voor meer informatie: www.sp.nl/vacatures.stm

SP Westervoort, contact: Bert Brood
De Leigraaf 4
6932BC Westervoort
Telefoonnummer: 06-53516063
westervoort@sp.nl

U bent hier