h

ProRail: station zeker niet voor 2012

1 december 2007

ProRail: station zeker niet voor 2012

Directeur Kees de Vries van ProRail is er duidelijk over: het is onmogelijk om het NS-station in Westervoort eerder dan in 2012 te openen. Hij stelt dat er zelfs nog kans is dat het station nog langer op zich laat wachten.

De Vries zegt dat het station in Westervoort onlosmakelijk verbonden is met het vierde perron dat in Arnhem moet komen. Volgens de planning is dat in 2012 klaar. "Zonder dat perron is de capaciteit te krap en kan een stop in Westervoort niet in de dienstregeling worden opgenomen." Hij benadrukt dat het geen onwil van ProRail is, dat het station langer op zich laat wachten dan Westervoort hoopt. De Vries kan zich wel voorstellen dat het station vast wordt gebouwd, zodat het meteen kan worden gebruikt als het perron in Arnhem klaar is.

Westervoort en Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn onaangenaam verrast door de duidelijkheid die de directie van ProRail nu onomwonden verschaft. Woordvoerder Paulus Blom van de Stadsregio zegt dat er alles aan gedaan blijft worden om het station eerder te hebben. Zo is er al overleg geweest met verkeersminister Camiel Eurlings. De hoop is dat hij voor een oplossing zorgt. Westervoorts wethouder Ciska Wobma wil ook, samen met de Stadsregio, druk op de ketel houden. "Het zal gaan om langdurig lobbyen." Het eerder bouwen van het station sluit ze niet uit. "Want het station is onlosmakelijk verbonden met onze centrumvisie, de plannen om het dorpshart aan te passen."

U bent hier