h

Station is er op z’n vroegst in 2009

28 november 2006

Station is er op z’n vroegst in 2009

WESTERVOORT - Het treinstation in Westervoort is er op z’n vroegst in 2009. Er kunnen nog kinken in de kabel komen waardoor de opening nog later wordt.

Dat vertelden bestuursvoorzitter Jaap Modder van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en projectleider Pieter Onderwater gisteravond aan de leden van de Westervoortse raadscommissie Ruimte en Veiligheid. Eerder had Modder gezegd dat het station er eind 2008 zou zijn. Gisteravond zei hij dat de planning noodgedwongen is bijgesteld.

Om 2009 te halen moet ProRail, deze instantie is verantwoordelijk voor de bouw van het station, wel meewerken. Die wil met Westervoort liever wachten, onder meer totdat het vierde perron in Arnhem klaar is. Dat is pas in 2012. Modder en Onderwater denken echter dat ze bij ProRail gedaan krijgen dat het Westervoortse station er toch in 2009 staat. „En als ProRail zegt dat 2009 niet kan, dan gaan we net zolang verder totdat we ons gelijk krijgen.“

Modder vindt het onacceptabel als het station er pas in 2012 zou zijn. Hij hoopt meer mensen de trein in te krijgen, zodat het aantal files afneemt. Ook het Westervoortse college van burgemeester en wethouders en de raadsfracties willen het station zo snel mogelijk hebben.

Hendrik van de Lei van GroenLinks wees er fijntjes op dat eerder gesteld is dat het station dit jaar al open zou gaan. Modder gaf toe dat door een niet voortvarende aanpak bij de Stadsregio een en ander vertraagd is. Vooral Rinus van Schie van de PvdA en Jeannette van Schuylenburg van het CDA maakten zich daar eerder al boos om. „Zoiets willen we niet nog eens meemaken“, zei van Schuylenburg gisteravond. Ook Van Schie wil niet geconfronteerd worden ‘met nieuwe grote fouten’.

U bent hier